Ma Kárpátaljának segítettünk!

Vitéz Molnár-Gazsó János főkapitány úrt idézve:

A mai napon több mint 70 zsák ruha ( ruha, ágynemű, játék, stb.) indul útnak Kárpátaljára Mező Miklós református lelkész kérésére . " Kérjetek és adatik. " Miklós kért, Én kértem és adatott. Hála az önzetlen nagylelkű adományozóknak.

Vitézi Rend és az Együtt a Kárpát - medencei Gyermekekért Kulturális és Hagyományőrző Egyesület .

A Vitézi Rend beszámolója az adományozásról!

Tisztelt Főkapitány Úr!

Tisztelt Törzskapitány Urak!

Kedves Nemzetes Uraim!

Ígéretemhez híven tájékoztatót szeretnék adni a Főkapitány urunk felhívására történt , Kárpátaljára szállított adományról:

Vitézi Rend Részéről  30 zsáknyi vegyes  ruhanemű, férfi, női és gyermek ,került átadásra.

A Kárpátok Egyesület részéről  55 zsák ruhanemű. 2 nagy szőnyeg, 4 kicsi, nyomtató, szkenner, szeletelő gép és sok-sok gyermekjáték lett leszállítva  Gergelyugornyára .

A rakomány összerakását és szállítmányozását,be és  kirakodását  vitéz Kürtössy Ottó és vitéz Hajtman László  végezte.

A fuvar teljes költségét, hasonlóan a Záhonyból történő fenyőfa szállításhoz  ,teljes egészében vitéz Kürtössy Ottó vállalta magára, és adományozta a Rend részére.

Átvevő a gergelyugornyai  református lelkész volt Nyíri János. Ő általa kerül át az adomány a határ másik oldalára a szintén református lelkészhez Mező Miklóshoz. Ő fog gondoskodni a szétosztásáról.

Köszönöm minden Vitéz és nem vitéz társamnak a segítőkész hozzáállást a munka összehangolt elvégzéséhez. Remélem  tudtunk segíteni nehéz sorsú embertársainknak.

Rendtársi üdvözlettel: vitéz Berta Ilona hdgy